Składniki: 450 g mrożonego szpinaku 250 ml bulionu warzywnego 50 g masła 200 g selera naciowego 1 cebula 50 g Mascarpone ząbek czosnku Przygotowanie: Seler umyć, poobierać z nitek ( tak jak rabarbar ), cebulę posiekać w kostkę. W garnku roztopić masło, wrzucić seler posiekany ( niezbyt drobno ) w paski i cebulę, zeszklić warzywa i dodać szpinak ( trzymać na wolnym ogniu ) Gdy szpinak się roztopi, przyprawić go rozgniecionym czosnkiem, solą, pieprzem i kilkoma kroplami cytryny. Zdjąć z ognia, lek... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...