
Żeberka to bardzo wdzięczny materiał do współpracy w kuchni. Najwięcej wysiłku wkłada się w przygotowanie marynaty, aby później oddać czasowi zadanie "przeniesienia" smaku. Ostatnio robiłam żeberka na dwa sposoby - w marynacie musztardowo-miodowej oraz w marynacie z whisky . Ciężko mi zdecydować, które są lepsze, dlatego zachęcam do przetestowania obu! To przepisy na dania palce lizać - cała tajemnica to zamarynowanie żeberek 1-2 dni wcześniej i długie pieczenie w niskiej temperaturze. Wychodzą aromatyczne, so... czytaj dalej...

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...
Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...
Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...