Przepis na : kolacja
Jeśli dopiero zaczynacie swoją przygodę z owocami morza, radzę zacząć próbować w pierwszej kolejności te tradycyjne przepisy, te bez zbędnej wirtuozerii i (czasem zbytniej) fantazji kucharza… Dlaczego? Przy próbowaniu nieznanych produktów warto najpierw sięgnąć do podstaw, aby dobrze je poznać. Później zaś dopiero niech puszczają wodze, działa wyobraźnia! Dla tych z Was, którym owoce morza „wychodzą uszami” – może warto przypomnieć sobie, jak cudnie smakują w klasycznym wydaniu? Dla ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Witam Cię w moim świecie!
Znajdziesz w nim moje oraz unowocześnione przeze mnie przepisy głównie kuchni polskiej, której jestem wierną fanką.