Karmel

Karmel

Karmel

Przepis na : deser

Opis Karmel: Karmel to nic innego jak cukier, poddawany najpierw rozpuszczaniu, a następnie podgrzewaniu. W procesie karmelizacji uzyskuje on charakterystyczną, bursztynową barwę i szklistą postać. Jest doskonałym dodatkiem do wielu deserów. Na sklepowych półkach znajdziemy wiele różnorodnych sosów w zależności od producenta. Jednak najlepiej przygotować taki sos w domowych warunkach. Jest z pewnością o niebo lepszy niż ten sklepowy. Może nam się wydawać, że przygotowanie karmelu jest czasochłonne i trudne.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne

Warto przeczytać

Woda mineralna czy źródlana – którą wybrać?

W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.

Czytaj dalej...

Woda z cytryną o poranku zdziała cuda

Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.