P o ostatnim śniadaniu w Egg Cafe z magazynem USTA i Kotliną Natury wyszedłem bardzo zainspirowany. Jajeczna uczta totalnie mnie oczarowała i wpadłem na pewien pomysł: otóż w każdym moim śniadaniu jajka odgrywają główną rolę. Typowy poranek zaczynam od 3 jaj przygotowanych zwykle w nieco inny sposób oraz kubka kawy. Jajko to produkt, który najbardziej mnie inspiruje i daje niesamowitą ilość możliwości; wręcz nieskończoną. Plus jego niezaprzeczalne kwestie odżywcze, czynią z niego jeden z najlepszych składn... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...