Frankfurcki zielony sos

Frankfurcki zielony sos

Frankfurcki zielony sos

Ponoć zachwycał się nim sam Johann Wolfgang von Goethe i wcale się jemu nie dziwię. Sos jest pyszny, pięknie zielony, cudownie pachnący i prawdziwie wiosenny. Pierwsza receptura na ten przysmak pojawiła się we Frakfurckiej Książce Kucharskiej autorstwa Wilhelminy Rührig w 1860 roku. Mieszkańcy miasta nad Menem w miejscowej gwarze zwą go Gri Soß i nie wyobrażają sobie bez niego Świąt Wielkanocnych. Zielony sos stanowi doskonały dodatek do mięs, ryb, jajek oraz ziemniakó... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Food Square

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Autor

foodsquare

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, szczaw, przepisy na święta, sok, ryby, mielone, ogórki, cytryna, ryba, ogórki konserwowe, salsa, ziemniak, majonez, ziemniaki, dietetyczne , dietetycznie, koperek, wielkanoc, dodatki do mięs, pasta, pasty, czosnek w ziołach, sos do jajek, ryby na święta, jajka na święta, sos do mielonego , jajka w sosie wiosennym

Inne przepisy z Food Square

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.