FRUŻELINA JAGODOWA z nutą mięty i limonki.

FRUŻELINA JAGODOWA z nutą mięty i limonki.

FRUŻELINA JAGODOWA z nutą mięty i limonki.

Przepis na : deser

SKŁADNIKI: ok. 2 litry jagód leśnych, 4 łyżki cukru trzcinowego, 2 łyżki soku z limonki, kilka gałązek świeżej mięty, 2- 3 łyżki wody do jagód, 2 łyżki mąki ziemniaczanej + 3 łyżki wody.   SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Jagody umieszczamy w garnku , zasypujemy cukrem,  dodajemy 2-3 łyżki wody, sok z limonki oraz gałązki świeżej mięty.  Podgrzewamy na średnim ogniu.   Gdy jagody puszczą sok z mniejszamy ogień i dodajemy rozpuszczoną w wodzie mąkę ziemniaczaną.  Dokładnie mieszamy i gotujemy, aż ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Fiołkowe Talerze

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję