Przepis na : obiad
Ostatnio nasza kuchnia raz w tygodniu zamienia się w krainę smaków Azji. Warsztaty kulinarne, w których brałam udział w poprzednim roku otworzyły mnie na nowe smaki. Najpierw bałam się i trzymałam się przepisów z warsztatów, a teraz już powoli sama stawiam kroku w tych smakach komponując swoje przepisy. 1 duży filet z kurczaka 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka przyprawy tajskiej (opcjonalnie) 0,5 łyżeczki pieprzu 0,5 łyżeczki soli 1 jajko 1 łyżka skrobi kukurydzian... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Jestem kulinarnym samoukiem, uwielbiam eksperymentować i odkrywać nowe smaki w kuchni.