Zupa makaronowa z jajkiem i pak choi Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. W garnku rozgrzać łyżkę oleju, włożyć plastry imbiru i przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę podsmażać, aż czosnek zacznie pachnieć ok. 1 min. ciągle mieszając. Następnie do garnka wlać bulion, obraną i pokrojoną na plasterki marchewkę, filet z kurczaka przekrojony na pół i sos sojowy, doprowadzić do wrzenia i gotować na delikatnym ogniu ok. 15 min. W tym czasie umyć i pokroić na plasterki grzyby shitake. Pokrojone grz... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...