Pyszne ciasto z rabarbarem

Pyszne ciasto z rabarbarem

Pyszne ciasto z rabarbarem

Pyszne ciasto z rabarbarem nadzienie rabarbarowe Rabarbar umyć, osuszyć, nie obierać, a jedynie pokroić na kawałki 2-3 centymetrowe. Do garnka wlać 1/4 szklanki wody, sak z cytryny, dodać cukier oraz rabarbar. Garnek postawić na średnim ogniu, mieszając co jakiś czas doprowadzić do wrzenia. Całość gotować gotować ok. 5 min. Nie dopuścić, aby rabarbar był zbyt miękki, większość kawałków powinna pozostawać w całości. Na koniec mąkę ziemniaczaną rozmieszać z niewielką ilością wody, wlać do masy rabarbarowej i o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ememe kitchen

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.