Oponki serowe

Oponki serowe

Oponki serowe

Oponki serowe Do miski włożyć ser, żółtka, cukier, cukier waniliowy i utrzeć na jednolitą masę. Do powstałej masy dodać mąkę pszenną przesianą razem z sodą oczyszczona, śmietanę i wyrobić gładkie ciasto. Powstałe ciasto rozwałkować dosyć grubo, na ok. 7 mm. Przy pomocy szklanki lub wykrawaczki wyciąć kółka, a w każdym kółku na środku wyciąć otwór przy pomocy kieliszka bądź mniejszej wykrawaczki. W garnku o szerokim dnie rozgrzać olej. Na rozgrzany olej wkładać po 4-5 oponek i smażyć na rumiano z jednej, a ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ememe kitchen

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.