Łosoś w miodowo-cytrynowej glazurze Łososia umyć, osuszyć i przekroić na 2 mniejsze kawałki. Każdy kawałek oprószyć solą oraz pieprzem czarnym mielonym. Do małego naczynia wlać miód, sok z cytryny, wodę dodać szczyptę pieprzu cayenne i dokładnie wymieszać do połączenia składników. Na średnim ogniu rozgrzać patelnię, wlać oliwę, rozgrzać, położyć na patelni łososia skórą do dołu i smażyć 2 min. Następnie odwrócić skórą do góry i smażyć kolejne 2 min. Jeżeli kawałki łososia są wysokie odwrócić raz na jeden, raz na... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...