Uwielbiam zarówno marchew, jak i rukolę, więc ta surówka nie mogła mi nie posmakować Ma wspaniały, słodko-gorzki smak. Idealnie nadaje się do obiadu albo na grilla. Składniki: duża marchew jabłko spora garść rukoli 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki oliwy z oliwek łyżka miodu łyżeczka musztardy (u mnie sarepska) pieprz Przygotowanie Marchew i jabłko obieramy, oczyszczamy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mieszamy, skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy na 10 minut. Jogurt, oliwę...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...