Jeden z najprostszych sposobów na przygotowanie ryby. Ja podałam nototenię, ale może to być dowolna inna ryba. Nototenia to drobna ryba morska. Jej mięso jest bardzo smaczne i nie posiada wielu ości. W Polsce można ją kupić w postaci mrożonych tuszek. Składniki: tuszki nototenii (lub innej ryby) mleko mąka sól (himalajska), pieprz (biały) olej Przygotowanie Rybę rozmrażamy i oskrobujemy z łusek. Zalewamy mlekiem i odstawiamy na co najmniej godzinę do lodówki. Następnie rybę osuszamy, posypujemy solą i pieprzem i obt... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Karp jest to tradycyjna świąteczna polska potrawa. W obecnych czasach odchodzi się od tradycyjnych polskich potraw, gdyż według religii w wigilię już nie obowiązuje post.
Czytaj dalej...