Przepis na : śniadanie
Lżejsza wersja racuchów, gdyż są pieczone w piekarniku, a nie smażone na głębokim tłuszczu. Smaczne placuszki można podać z jogurtem owocowym albo dżemem. Składniki (na ok. 6 racuchów): szklanka mleka 1,5 szklanki mąki pszennej jajko szczypta soli łyżeczka cukru łyżeczka proszku do pieczenia szczypta cynamonu jabłko 2 łyżki oleju Przygotowanie Jabłko obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Mleko, jajko, cynamon, sól i cukier ubijamy. Dodajemy resztę składników, mieszamy do ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...