Przepis na : deser
Oponki drożdżowe zaparzane są bardzo mięciutkie, pulchne i wilgotne. Zachowują świeżość przez 2-3 dni, wystarczy tylko nakryć je ściereczką albo włożyć do zamkniętego pojemnika. Z podanych składników wychodzi naprawdę duża porcja kilkudziesięciu oponek, którymi możecie obdarować rodzinę lub znajomych. Usmażone oponki można również zamrozić, po odmrożeniu również są smaczne. Składniki na oponki drożdżowe zaparzane: Zaparka: 250 g mąki pszennej typ 500 300 ml mleka 75 g masła Reszta składników: 500 g mąki 7... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...