Ubiegły weekend był wyjątkowo słodki. Po chorobach i braku czasu nadeszły dwa wolne dni i spędziłam je głównie w kuchni :) wcale nie jest mi z tym źle. W końcu miałam okazje nadrobić czytanie gazet kulinarnych, szperałam i szukałam inspiracji. W oko wpadła mi łatwa do przygotowania szarlotka. Recepturę znalazłam w KUCHNI październikowej. Szarlotka maślana 3 jajka 200 g cukru 150 g mąki pszennej 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia skórka otarta z połowy cytryny 4 duże, kwaśne jabłka (ok 1 kg) 10... czytaj dalej...
Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)