Chlebki orzechowo-owsiane

Chlebki orzechowo-owsiane

Chlebki orzechowo-owsiane

Ni to ciastka, ni to pieczywo. Małe chlebki w sam do przegryzienia. Owsiane więc mocno sycą :) orzechowe więc bardzo smakują. Lekko słonawe i mało słodkie.  Dla tych co mogą orzechy a nie moga glutenu idealne. Świetny przepis z "My new roots" Sarah Wilson.  Chlebki orzechowo-owsiane 120 g orzechów laskowych 200 g + 25 g płatków owsianych 1/2 łyżeczki soli morskiej 1/2 łyzeczki sody oczyszczonej po 2 łyżki oleju kokosowego i syropu klonowego cukier trzcinowy do posypania Piekarnik nagrzewamy do 150... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dzieje kuchennej Wiewióry

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Autor

WiewióraWiewióra

Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

orzechy, placki, pieczywo, chleb, płatki owsiane, kokosowe, ciastka , syrop, orzechy laskowe, mielone, ciasto, ciasteczka, ciastka orzechowe, orzechowe ciastka, ciasto kokosowe, ciasteczka owsiane, ciasto z orzechami, ciastka kokosowe, ciasteczka z płatków owsianych, ciasteczka kokosowe, chleb mieszany

Inne przepisy z Dzieje kuchennej Wiewióry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.