Przepis na : śniadanie
Babka do odrywania – ciasto drożdżowe, podzielone na wiele kawałeczków, zrolowane w kulkę, obtoczone w oleju lub syropie klonowym (do wyboru) a następnie w mieszance cukru i przypraw korzennych. Takie małe kuleczki wrzucamy do formy na babkę i dajemy mu chwilę wyrosnąć a potem do piekarnika. Po upieczeniu możemy podawać ją swojsko do odrywania po kawałeczku albo pokroić w eleganckie plastry, które będą miały niezwykły, atrakcyjny wzór. Ciasto drożdżowe przygotowuje dość wytrawne, ale posypka cukrowa robi ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...