składniki: 400 g cukinii, obranej bez pestek 1000 ml bulionu lub wywaru z warzyw 1 mała cebula 200 ml słodkiej śmietany ok. 40 g masła 4 łyżki białego, wytrawnego wina 1 łyżeczka cukru 1 łyżka mąki 2 szczypty kurkumy sól, pieprz dodatkowo: orzechy włoskie natka pietruszki wykonanie: Cukinię i cebulę kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka z z rozgrzanym masłem i dusimy przez ok. 5 min. Następnie dodajemy cukier, mieszamy i karmelizujemy. Wlewamy wino, mieszamy. Wlewamy bulion i doprowadzamy do wrzenia i gotuje... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...