składniki: 1000 ml rosołu lub bulionu warzywnego 400 g dyni, obranej i wypestkowanej 25 g suszonych grzybów 50 g marchewki 50 g pasternaka 50 g selera 100 g cebuli 4 ząbki czosnku 150 ml śmietany 18% ok. 30 g masła klarowanego 4 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz dodatkowo: grzanki do podania wykonanie: Grzyby zalewamy ok. 500 ml wody i odstawiamy na noc. Następnie gotujemy do miękkości, w tej wodzie w której się moczyły. Parę kawałków grzybów przekładamy do miseczki. Wszystkie warzywa kroimy na m... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...