SUROWIEC, PRZYPRAWY, MATERIAŁY POMOCNICZE I ROZDRABNIANIE -żeberka tzw. paski / mielone na szarpaku maszynka nr. 8 -peklosól 15g/kg -czosnek 4g/kg -pieprz czarny 2g/kg -pieprz ziołowy białowieski 2g/kg -chili jalapeno grys czerwone 1g/kg -cebula suszona 5g/kg -woda 10% -skrobia ziemniaczana 2% -skórki w/p gotowane mielone 40-50g/kg WYKONANIE Usuwamy kostki z mięsa. Mięso tniemy w paski- kostkę i peklujemy 2-3 dni w temp. 4-6 stopnie w lodówce. Po tym czasie mięso mielimy na sitku szar...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.