SUROWIEC -cienka słonina wp bez skóry PRZYPRAWY -MATERIAŁY POMOCNICZE -sól warzona 25g/kg -pieprz biały 4g/kg -chrzan tarty ze słoiczka 30g/kg ( nie odciskamy płynu z chrzanu) -czosnek ilość według uznania osobiście daje 3-4 większe ząbki WYKONANIE Płaty słoniny tniemy w paski- słupki na wysokość puszek/słoików przy puszce trzeba uwzględniając wieczko do słoików układamy pod gwint. Obsypujemy/nacieramy dokładnie wszystkimi przyprawami i dodatkami, układamy ściśle w słoikac... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.