SKŁADNIKI: -słonina -sól nie jodowana 25 g/kg -czosnek 3 większe ząbki na kg słoniny -cebula suszona płatek 6 g/kg lub cebula świeża krojona w kostkę 12 g na puszkę 450 g lub 8 g na puszkę 300 g. Ja użyłem cebuli czerwonej i białej bo akurat taką miałem . -przyprawa ziołowa puszczańska 2 g/kg -pieprz ziołowy białowieski 2 g/kg -papryka chilli jalapeno grys czerwone ostra 5 g/kg WYKONANIE Płaty słoniny tniemy w paski na wysokość puszek/słoików i obsypujemy/nacieramy dokładnie wszystkimi składnikami nast... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.