Przepis Kupujemy serki "typu włoskiego". Moje są z Biedronki o nazwie Capreggio Moczymy je 24 godz. w solance 70 g soli warzonej zwykłej nie jodowanej na 1 l wody. Następnie serki muszą odciekać .U mnie to trwało 8 godzin. Osuszanie w wędzarni bez dymu z szybkim ruchem powietrza w temperaturze 40 stopni.Czas 60 min. Wędzenie Układamy na półkach w wędzarni z siatkami. Wędzimy 4 godzin w temperaturze 50-55 C. Smacznego:) czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.