Przysmak śniadaniowy(mielonka)podejście drugie.Tym razem w prasce okrągłej i z mniejszym wsadem.Jest smaczne nie za twarde nie za miękkie takie jak powinna byś mielonka.Bardzo dobrze się kroi w grube i cienkie plasterki,nie rozpada się. SUROWIEC -łopatka 1 kl 300 g -łopatka 2 kl 400 g -chudy boczek 500 g Przyprawy -peklo sól 18-20 g/ kg -pieprz biały 3 g/kg -cukier 1 g/kg -pieprz ziołowy 2 g/kg -suszony koperek 1 g/kg -oregano 1 g/kg -woda 150 ml Wykonanie -mięso 1 kl tniemy docelowo w kostkę jak po...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.