Polędwica w otoczce słoniny w/g JackaW

Polędwica w otoczce słoniny w/g JackaW

Polędwica w otoczce słoniny w/g JackaW

 SUROWIEC PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -polędwica -płat cienkiej słoniny -kątnica wołowa -peklosól zgodnie z kalkulatorem peklowania na mokro wersja bardziej słona  https://www.wyroby-domowe.pl/peklowanie-mokro-i-10.html -sól ważona nie jodowana do słoniny 25-30 g/kg -pieprz ziołowy białowieski 1-2 g/kg do słoniny -czosnek świeży 3-5 g/kg do słoniny -sznurek,siatka wędzarnicza WYKONANIE Polędwice ładnie oczyszczamy z mizdry i warkocza . Peklujemy na mokro z nastrzykiem 7 dni, słoninę musimy zaso... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, schabowe, mielone

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.