Piersi z kurczaka - Sous Vide

Piersi z kurczaka - Sous Vide

Piersi z kurczaka - Sous Vide

SUROWIEC -pierś z kurczaka PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -sól morska / peklosól 50 / 50 --18-20g/kg -czosnek granulowany 1 g/kg -kozieradka mielona 1 g/kg -pieprz biały 1 g/kg WYKONANIE Kupiona pierś myjemy pod bieżącą wodą usuwamy błony i zbędny tłuszczyk.Wycieramy do sucha ręcznikiem papierowym i peklujemy, przyprawiamy ze wszystkich stron. Pierś składamy, wrzucamy do worka próżniowego i odsysamy powietrze. Peklujemy 24-48 godz.w zależności od wielkości piersi. Po tym czasie pierś razem z workiem wkład... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, piersi, pierś, mielone, kurczak, pierś kurczaka, pierś z kurczaka

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.