SUROWIEC PRZYPRAWY I SPOSÓB WYKONANIA -pierś z kurczaka -peklsól Kupioną pierś dzielimy na pół i oczyszczamy z wszystkich błon, formujemy ładny sopelek, peklujemy i robimy nastrzyk zgodnie z kalkulatorem 7,5 % https://blog.fimple.tv/jak-zrobic-solanke-do-miesa-kalkulator-solanki/ czas peklowania 12-24 godz. po peklowaniu robimy ociekanie można posiłkować się ręcznikiem papierowym aby przyspieszyć proces. Następnie rozgrzewamy wędzarnie, wieszamy sopelki i osuszamy mięso... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.