SUROWIEC I ROZDRABNIANIE -karkówka 2 kg/5mm -podgardle 0,5 kg/8 mm PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 16 g/kg -pieprz czarny 2g/kg -pieprz ziołowy 2g/kg -czosnek świeży 4g/kg -woda 15% -skrobia 2% -skórki wp 50g/kg WYKONANIE Kupiony surowiec tniemy na kawałki 3-4 cm peklujemy odkładamy na 2-3 dni do lodówki w temp 4-6 st. Po tym czasie rozdrabniamy dodajemy wszystkie przyprawy i materiały pomocnicze. Najlepiej wodę i skrobią zmieszać ze sobą i dodać wyciśnięty czosnek. Całość mieszamy a...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.