SUROWIEC I ROZDRABNIANIE -3, 5 kg dzik (łopatka + ścinki z obróbki mięśni)/ 5 mm sitko -1 kg podgardle wieprzowe skórowane i bez gruczołów / 8 mm sitko PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 15g /kg -pieprz czarny 2 g/kg -przyprawa do dziczyzny 6g/kg (przyprawa z firmy RUNO) -czosnek 4/kg -woda 15% -skrobia 3% -skórki wieprzowe ugotowane i zmielone na makowym sitku 50g/kg -cebula suszona 2g/kg (opcjonalnie) WYKONANIE Kupiony surowiec tniemy na kawałki 3-4 cm peklujemy odkładamy n... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.