SUROWIEC I ROZDRABNIANIE -łopatka 2 kg/8 mm -pachwina 0,5 kg/8 mm -ser żółty twardy 150 g PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 14 g/kg -pieprz czarny 3g/kg -pieprz ziołowy białowieski 2g/kg -czosnek płatek suszony 2g/kg -woda 300 ml -agar 5g/kg -chili grys 1g/kg -papryka płatek kolorowa mix 8 g/kg WYKONANIE Kupiony surowiec tniemy na kawałki 3-4 cm peklujemy i odkładamy na 2-3 dni do lodówki w temp 4-6 st. Po tym czasie mielimy osobiście robiłem to na maszynce nr 8, dodajemy wszystkie przyprawy i ma... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.