SUROWIEC I ROZDRABNIANIE -jedna pierś z kurczaka moja miała 750g/5mm -mięso z uda kurczaka 1kg/5mm -serca z kurczaka 450 g/szarpak -tzw mięso gulaszowe z indyka 1,5kg/5mm PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -pękło sól 16g/kg -czosnek świeży 4g/kg -pieprz czarny i biały po 1g/kg -przyprawa do drobiu ze sklepu Swojski Wyrób 3g/kg -papryka wędzona płatek 1g/kg -woda 20% -skrobia ziemniaczana 3% -skórki wp 50 g/kg -włoszczyzna suszona 10g/kg WYKONANIE Cały surowiec peklujemy i zostawiamy na 24-48 g w lodówc... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.