SUROWIEC I ROZDRABNIANIE Mielone było maszynkę nr 8 -boczek 50% /5 mm -ścinki wp. 50% tzw.(mięso gulaszowe) /5mm PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 16g/kg -pieprz czarny 2g/kg -pieprz ziołowy białowieski 3g/kg -czosnek świeży 2g/kg -cebula suszona 2g/kg -gorczyca ziarno czarna 2-3g/kg osobiście dałem 2g -woda 15% -skrobia ziemniaczana 3% -skórki wp ugotowane i zmielone na 2,5 mm 40-50g/kg WYKONANIE Mięso kroimy w kostkę 3 cm i peklujemy zalecaną dawką na 2 dni w lodówce 4-6 stopni Po tym czasie mie... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.