Konserwa z kurczaka

Konserwa z kurczaka

Konserwa z kurczaka

SUROWIEC -jedna pierś -dwie ćwiartki -cztery podudzia PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -sól morska/peklo sól 50/50 14 g/kg -pieprz biały 1 g/kg -pieprz ziołowy białowieski 1 g/kg -czosnek granulowany 1 g/kg -włoszczyzna suszona  5 -8 g/kg -woda 40 ml -puszki lub słoiczki -maszynka do zamykania puszek -szybkowar WYKONANIE Kupione mięso płuczemy pod bieżącą wodą. Pierś kroimy w kawałki około 3 cm, pozostały surowiec pozbawiamy kości, chrząstek i ścięgien. Skórę z ćwiartek i podudzia mielimy na drobnym sitku j... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, mięso, piersi, pierś, mielone, mięso mielone, chleb mieszany

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.