SUROWIEC I ROZDRABNIANIE NA MASZYNCE 8 -boczek 1kg /10mm -pachwina 1 kg /8mm (przerośnięte) -słonina 0,7 kg /8 mm -podgardle 0,7 kg 8mm (przerośnięte) -wątroba wp 0,6 kg 8mm PRZYPRAWY MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 15g/kg -sól nie jodowana 15 g/ kg do słoniny -pieprz kolorowy 4g/kg -chilli jalapeno grys 2g/kg -czosnek świeży 5g/kg -papryka suszona płatek 5g/kg -pieprz ziołowy białowieski 2 g/kg -cebula suszona 3g/kg Ps. wyżej wymienione przyprawy to tylko moja sugestia które zastosowałem. Pr...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.