SUROWIEC I ROZDRABNIANIE Mielone było na maszynce nr.8 -1 kg mięso gulaszowe z indyka /8 mm -1 kg mięso z uda kurczaka /10 mm -1 kg pierś kurczaka /16 mm PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -16-18g/kg sól niejodowana -3 g/kg pieprz czarny -3 g/kg majeranek -5 g/kg świeży czosnek zgnieciony przez praskę i dodany do wody -5% woda -jelita wieprzowe 28-30 WYKONANIE Mięso mielimy do mięsa dodajemy wodę z czosnkiem następnie stopniowo dodajemy resztę przypraw i mieszamy, wyrabiamy do kleistości. N... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.