SUROWIEC -1 kg policzków -4 nogi wp -1 tylna golonka PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -sól 60-70 do całości -pieprz czarny 1 łyżeczka -pieprz ziołowy Białowieski 1 łyżeczka -warzywa suszone ilość według uznania -koperek suszony lub mrożony ilość według uznania -liść laurowy i ziele angielskie ilośc według uznania WYKONANIE Golonkę i, nóżki opalamy nad gazem z resztek ,,sierści'' dokładnie myjemy pod bieżącą wodą i wkładamy do gara i zalewamy wodą około 2-3 cm ponad surowie... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.