Cukinia kiszona

Cukinia kiszona

Cukinia kiszona

SKŁADNIKI Na jeden słoik 800 mil potrzebujemy: -cukinia najlepsza młoda nie za duża chodź duża też się nadaje -2-3 ząbki czosnku -22 g soli nie jodowanej mniej więcej jedna łyżka -1/2 łyżeczki gorczycy -2 liście laurowe -liść porzeczki,wiśni można liść dębu -kawałek korzenia chrzanu lub liść chrzanu -kwiat kopru z kawałkiem łodygi -woda Można też dodać susz taką mieszankę które można kupić w sklepach. WYKONANIE  1.Słoiki i pokrywki dobrze umyć (wyparzyć). 2.Cukinie umyć obrać i pozbawić gniazd nasienny... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, słoik, wiśnia, cukinia, przetwory

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.