Przepis Zaczyn 100 g zakwasu żytniego 100 g mąki żytniej typ 2000 100 g mąki pszennej typ 450 200 g wody Ciasto właściwe 300 g mąki pszennej typ 450 1 łyżeczka cukru 1 cebula starta na grubej tarce 2 płaskie łyżeczki soli kamiennej nie jodowanej 120 g wody 4 g drożdży suchych Wykonanie Wszystkie składniki zaczynu mieszamy ze sobą i odstawiamy na 12 godz w temp.pokojowej przekryte ściereczka. Wszystkie składniki ciasta właściwego + zaczyn mieszamy ze sobą i przekładamy do miski wyłożoną papierem do ... czytaj dalej...
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.