SUROWIEC -tłusty boczek bez skóry PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 20-22g/kg -ulubione przyprawy -worki i pakowarka próżniowa WYKONANIE Boczek tniemy w 8-10 cm pasy odcinamy skórę i przyprawiamy nacieramy peklosolą i przyprawą jaką lubimy, może być np. jakaś mieszanka gotowa lub skomponowana przez nas. Pakujemy próżniowo na okres minimum 3 miesiące. Proponuję zaglądać co jakiś czas, a co miesiąc zmieniać przy okazji worek. Taki boczek można już kosztować bez wędzenia też jest sma... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.