Uwielbiam buraki i jako dodatek do obiadu - najczęściej przyrządzam je na ciepło ( klik ) lub z majonezem ( klik ). Moja rodzinka tak lubi. Jednakże wersja z olejem także jest przez nas baaardzo lubiana i do tego... zdrowsza. Przeważnie używam różnych rodzai olejów, ale tu zastosowałam olej rydzowy (tzw. olej z lnicznika siewnego, olej z lnianki, olej kamelinowy), który w ostatnich czasach stracił na popularności. Dodam, że posiada unikalne właściwości lecznicze oraz pielęgnacyjne. Jest świetną alternatywą... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Zbiór fit przepisów na każdą okazję : obiad, śniadanie, deser, czy kolację. Jeśli dbasz o linię, to zestawienie tych przepisów jest idealne dla Ciebie :-)
Czytaj dalej...