Puszysta babka to jest mój ideał na Święta Wielkanocne :) Najgorzej jednak gdy zrobi się zakalec :( ale w przypadku tej babki Wam to nie grozi... pod warunkiem, że będziecie trzymać się dwóch zasad: po pierwsze składniki muszą być w temperaturze pokojowej, a po drugie jajka muszą być dobrze ubite . Przepis zmodyfikowałam od Doroty. Składniki: 1,5 szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka drobnego cukru do wypieków 1 duży kisiel cytrynowy bez cukru (58 g) 5 jajek 200 g masła 1 czubata łyżeczka proszku do ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...