Dzisiaj wielkanocna propozycja dla tych, którzy lubią eksperymentować oraz łączyć tradycję z nowoczesnością. Przepis na struclę z kokosowym nadzieniem i nutką orzeźwiającej marakui stworzyłam w ramach współpracy z De Care. Składniki: Zaczyn: 20 g świeżych drożdży 1 łyżka cukru 3 łyżki mąki pszennej 200 ml mleczka kokosowego Kara Ciasto: 330 g mąki pszennej+ok 4 łyżek do podsypania szczypta soli 70 g cukru 1 jajko 1 łyżeczka cukru waniliowego 75 g miękkiego masła Nadzienie: 200 g wiórków kokosowych 50 g cukru ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...