Rozpływające się w ustach mięso, zanurzone w aromatycznym gęstym sosie. Te bitki schabowe wyszły mi genialnie więc postanowiła, że ten przepis musie się tutaj pojawić :) Składniki (4 porcje): 4 kotlety schabowe bez kości 1 czerwona papryka 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła 4 łyżki oleju 1 łyżka słodkiej wędzonej papryki sól, pieprz 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka oregano 2 liście laurowe 4 ziela angielskie 4 łyżki mąki pszennej kilka kapeluszy suszonych grzybów G... czytaj dalej...
Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...