Ja tam nie pogardzę żadną sałatką. Zresztą ogólnie nie gardzę jedzeniem :D I wiele sałatek będzie mi bardzo bardzo smakować, ale wygrywa u mnie prostota. Sałatka żydowska jest moją naj naj! No mogę na śniadanie, obiad i kolację :) Składniki (3 porcje): 5 jajek 5 średnich ziemniaków 3 kopiaste łyżki majonezu 1 czerwona cebula 2 łyżeczki musztardy francuskiej 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka posiekanego szczypiorku (opcjonalnie) sól, pieprz Ziemniaki ugotuj w mundurkach, wystudź i obierz ze skórki. Jaj... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...