Sałatka z kuskusem perłowym, brokułem i jajkiem / Salad with pearl couscous, broccoli and egg

Sałatka z kuskusem perłowym, brokułem i jajkiem / Salad with pearl couscous, broccoli and egg

Sałatka z kuskusem perłowym, brokułem i jajkiem / Salad with pearl couscous, broccoli and egg

Scroll down for recipe in English. Składniki: (2 porcje) 2/3 szkl, suchego kuskusu perłowego 2 jajka 10 różyczek brokuła 1/2 czerwonej cebuli 6 szt. suszonych pomidorów 1 łyżka oleju z suszonych pomidorów 5 gałązek natki pietruszki sól, pieprz Różyczki brokuła gotuj w osolonej wodzie przez 5 minut. Odcedź. Kuskus perłowy ugotuj według instrukcji na opakowaniu, około 15 minut w osolonej wodzie. Jajka ugotuj na miękko. Na patelni rozgrzej olej z pomidorów, wrzuć cebulę posiekaną w cieknie piórka. Szklij przez mi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Delicious Place

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.