Przepis na : śniadanie
Scroll down for recipe in English. Składniki: (1 porcja) 2 jajka 2 łyżki wędzonego twarogu solankowego 1/4 szkl. mleka 1 łyżeczka masła 1/2 małej czerwonej cebuli sól, pieprz natka pietruszki do posypania mikro liście groszku Baziółka do podania Piekarnik rozgrzej do 200°C. Jajka ubij dobrze widelcem razem z mlekiem. Dopraw solą i pieprzem. Na małej patelni (najlepiej takiej, którą można wstawić do piekarnika) rozpuść masło i wlej jajka. Podgrzewaj, aż jajka na spodzie patelni się zetną. Ułóż na oml... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...