Omlet z wędzonym twarogiem i groszkiem / Omelette with smoked cottage cheese and peas

Omlet z wędzonym twarogiem i groszkiem / Omelette with smoked cottage cheese and peas

Omlet z wędzonym twarogiem i groszkiem / Omelette with smoked cottage cheese and peas

Przepis na : śniadanie

Scroll down for recipe in English. Składniki:   (1 porcja) 2 jajka 2 łyżki wędzonego twarogu solankowego 1/4 szkl. mleka 1 łyżeczka masła 1/2 małej czerwonej cebuli sól, pieprz natka pietruszki do posypania mikro liście groszku Baziółka do podania  Piekarnik rozgrzej do 200°C. Jajka ubij dobrze widelcem razem z mlekiem. Dopraw solą i pieprzem. Na małej patelni (najlepiej takiej, którą można wstawić do piekarnika) rozpuść masło i wlej jajka. Podgrzewaj, aż jajka na spodzie patelni się zetną. Ułóż na oml... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Delicious Place

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.