Przepis na : śniadanie
Kremową, serową pastę do tych jajeczek warto zrobić na domowym majonezie. Ja lubię połowę oleju do takiego majonezu zastąpić olejem rzepakowym tłoczonym na zimno. Uwierzcie mi, to inny wymiar majonezu :) Składniki (na 4 całe jajka): 4 jajka 100 g serka naturalnego kanapkowego 2 czubate łyżeczki majonezu 1 czubata łyżeczka skyru naturalnego 1 kopiasta łyżka posiekanego szczypiorku sól, pieprz różowy pieprz i gałązki koperku do ozdoby Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Serek kanapkowy miesza... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...