Jajecznica z porem, pieczarkami i jarmużem / Scrambled eggs with leek, mushrooms and kale

Jajecznica z porem, pieczarkami i jarmużem / Scrambled eggs with leek, mushrooms and kale

Jajecznica z porem, pieczarkami i jarmużem / Scrambled eggs with leek, mushrooms and kale

Przepis na : śniadanie

Scroll down for recipe in English.  Dzisiaj szybki przepis na trochę inną jajecznicę, zrobioną z tego, co akurat miałam w lodówce ;) I jeśli chodzi o tą prostą, jak dla mnie najpyszniejszą potrawę śniadaniową, to ogromnie lubię kombinować z dodatkami do jajecznicy. A Ty? :) Składniki: (2 porcje) 6 jajek garść posiekanego w półplasterki pora garść porwanych liści jarmużu 6 pieczarek 2 łyżeczki masła 4 łyżeczki śmietanki 30% sól, pieprz Jajka wbij do miski i rozbełtaj widelcem ze śmietanką, solą i pieprzem. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Delicious Place

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.